Sinds 2019 vormen de voormalige gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam samen één van de grootste gemeenten in Nederland, nl. Altena. Deze gemeente wordt gekenmerkt door een attractief landschap met 21 dorpskernen, omringd en onderling verbonden door water. De Altena Regatta wil dit water gebruiken om de onderlinge verbondenheid van de Altena inwoners te vergroten: de dorpen ontmoeten elkaar in de strijd op het water.

De uitdaging voor de deelnemende Altena kernen:

  • Bouw en roei je eigen houten roeisloep (St. Ayles Skiff);
  • Neem deel aan de Regatta met verschillende teams;
  • Organiseer op eigen water bij toerbeurt deze unieke happening.

Het resultaat:

  • Totaal presentatie van jouw kern: laat zien waar je trots op bent;
  • Ontdekken en delen van jouw talent en kracht voor Altena;
  • Samenwerking met andere inwoners, overheid, bedrijven en onderwijs.

Hoe ziet die samenwerking eruit?
De gemeente Altena en de Rabobank ondersteunen dit project en werken samen met Altena Regatta . Dit project wordt uitgewerkt als een levend laboratorium, waarin overheid, bedrijfsleven, onderwijs en inwoners elkaar vinden en behoeften, kennis en financiering met elkaar delen. Wij zoeken doeners! Dit community building project is intussen op een aantal plekken op de wereld gerealiseerd, maar is voor Nederland uniek!

Benieuwd of jouw kern al deelneemt? Kijk op de startpagina van deze website of neem contact met ons op. Iedereen, individueel of per team, is van harte welkom om hier aan te melden en/of aan te sluiten bij anderen om de krachten te bundelen!

Contactpersonen Altena Regatta

Kees van Vugt en Jelle Nije

Kijk op de contactpagina om contact met ons op te nemen.