Over

De Kasteleins

Over

Wie zijn wij

De Kasteleins is een groepje St Ayles skiff roeiers die elkaar gevonden hebben in het roeien en het organiseren van roeitochten. We hebben bewust gekozen om geen vereniging te zijn.

We hebben natuurlijk een mooie skiff De Kus met een knipoog naar “de zoen van Jacoba” en zijn tevens verbonden met de Stichting Altena Regatta waar enkele Kasteleins ook in het bestuur zitten. Daarmee zetten we ons actief in voor het bouwen van een kern skiff en het roeien. 

 

Onze eerste roeitocht was de Tour de Boeuf, een 26 km lange tocht op de Linge vanaf Beest via een tussenstop in Leerdam bij de roeivereniging naar Gorinchem. Daar de grote sluis door naar Woudrichem om bij de Arkade van WSV Woudrichem een zelfgemaakte Boeuf te serveren. Ook een was er een heerlijke vega maaltijd bereid want Kasteleins staat ook voor gastvrijheid. Voor een impressie zie de foto’s ….

 

De tweede tocht was de Snerttocht die begin januari 2023 in de Biesbosch plaatsvond. Het had gevroren en gelukkig net geen ijs op het water en we vertrokken in de mist. …… Een mystieke tocht met halverwege zon en een broodje warme worst om de kou enig sinds te compenseren. En daarna kwam de mist weer en waardoor het moeilijk was de ingang naar Selevia Hoeve te vinden. Na gezamenlijk de boten uit het water te hebben gehaald naar binnen voor een heerlijk snert maaltijd.

 

De 3e tocht op 6 mei 2023 had als thema Dauwroeien. Vanaf Strandbad Wel om 5:00 verzamelen. Er waren 5 teams en rond 6:15 hebben we de opkomende zon begroet met een oranje bitter, stukske vlaai en saxofoon muziek. Het was een mooi magisch moment. Vervolgens zijn we doorgeroeid richting de sluis, schutten, naar de Arkade waar een “stevig” ontbijt klaarstond.

Samenwerkingen tussen kernen

Samen sporten

Mooie dag vol roeiplezier

Onze laatste tochten

Agenda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.