Maak kennis met jeugdteam WSV Woudrichem

Ze gaan zich richten op techniek: het jeugdteam van WSV Woudrichem dat zich klaar maakt voor de Altena Regatta onder leiding van Tim van Linstee (23). “Met kracht gaan we het niet winnen van sterke mannenteams, maar met doorzettingsvermogen en een goede start moet een top 3 er toch zeker in zitten”, zegt Tim.

Met meerdere jongeren traint Tim wekelijks om beter te worden voor wedstrijden, en voor de gezelligheid. Deze vrijdagavond stappen ook Ainhoa (20) en Unai (17) Mastwijk en Anouk Koelewijn (18) de boot in. Alle drie zijn ze aangestoken door het enthousiasme van hun moeders, die ook al aan het roeien waren. Ze gingen mee, vielen in voor trainingen en begonnen zo zelf ook fanatiek te worden. “Het is een hele echte gemeenschap, waar het super leuk is om onderdeel van te zijn”, zegt Ainhoa, haar broertje Unai beaamt dat. “Ook bij internationale evenementen kom je vaak dezelfde mensen tegen, waardoor je overal vrienden kan maken, bijvoorbeeld in Schotland of in Frankrijk.”

Het team kent elkaar al zo’n vijf jaar ondertussen. “Daardoor ben je ook goed op elkaar ingespeeld”, zegt Tim. Anouk vult aan: “De groep met jongeren hier is het kleinst, maar wel het gezelligst.” Ondertussen is het team ook bezig met zichzelf te presenteren. “Het jeugdteam heette eerst Tim’s Thunder Team, dat kwam voort uit de groep met wie Tim is gestart”, zegt Anouk. “Maar nu overwegen we het te veranderen naar De Dutch Duckies. Van TTT naar DDD.” En ook de outfits zijn al klaar. “We hebben mooie oranje t-shirts, wel iets feller dan verwacht”, lacht Anouk.

 

 

Reguliere trainingen zijn ook niet te serieus. “Als er geen wedstrijd in het vooruitzicht is gaan we gewoon lekker roeien en doen we achteraf nog een drankje”, zegt Tim. Maar wanneer er een wedstrijd in zicht komt, wordt het serieuzer. “Dan gaan we echt aan de slag met de techniek.” Tijdens de Altena Regatta doet het team mee aan de open klasse. “Dat is een pittige klasse”, zegt Tim. “Maar ik heb natuurlijk veel vertrouwen in ons team. Ik hoop op de eerste plek, maar een plek in de top 3 moet er zeker in zitten. We gaan onze voorsprong halen door een goede start en doorzettingsvermogen.”

Tim vindt het mooi dat er in Altena een Regatta georganiseerd wordt. “In Schotland is roeien ook op deze manier ontstaan. Een aantal dorpen bouwden een oorspronkelijk zeesloep en ging tegen elkaar roeien. Dat we dat hier nu ook kunnen doen, is natuurlijk hartstikke mooi. Altena is een goed gebied ervoor, een heel aantal van de kernen ligt aan het water. Door elk dorp een eigen boot te laten bouwen, kan de community snel groeien, en dat is natuurlijk alleen maar goed.”

Het jeugdteam van WSV Woudrichem is ook te vinden op Instagram.

Tekst door Marel van Andel | Foto: Bart Stoutjesdijk