Rabobank sponsort pontons: “Daarmee maken we de Regatta toegankelijker”

Nieuw dit jaar voor de Altena Regatta: steun van de Rabobank. De Rabobank Altena-Bommelerwaard sponsort dit jaar pontons, waardoor de Regatta voor iedereen toegankelijker wordt. Dick van Rhee, directeur coöperatieve Rabobank Altena-Bommelerwaard, vertelt waarom hij de Altena Regatta een warm hart toedraagt.

Waarom een bijdrage voor de Altena Regatta?

“Hetgeen wat mij het meest aanspreekt aan de Regatta, is de manier waarop het samenwerking in de regio stimuleert. De lokale leefomgeving wordt verbeterd, doordat inwoners met elkaar in actie komen: materialen regelen, samen boten bouwen en daarna ook nog samen roeien. Zo weten mensen elkaar te vinden, en zijn ze sportief bezig. Dat zorgt voor een vitale regio.”

Waarom sluit dat aan bij de Rabobank?

“We zijn de coöperatieve Rabobank. Dat betekent dat we naar onze omgeving omkijken en willen bijdragen aan het beter worden van het grotere geheel. Dit doen we bijvoorbeeld binnen de voedsel- en energietransitie, maar ook samen sporten sluit hier goed bij aan. Daarom geeft de Rabobank een deel van de winst terug aan de samenleving, door mooie initiatieven te steunen. We worden altijd door veel partijen benaderd voor een bijdrage. Bij de Regatta zien we op zo’n brede manier verbinding ontstaan, dat we dat graag steunen. En nee, dat zeg ik niet in elk interview, haha.”

Op welke manier dragen jullie bij aan de Regatta?

“Dat doen we door pontons te sponsoren. Op de manier is het makkelijker en veiliger om aan de waterkant te komen kijken naar de roeiwedstrijden. Daarmee maken we het evenement toegankelijker, bijvoorbeeld voor mensen die slecht te been zijn. Zo kan iedereen uit de regio mee doen aan het evenement. We steunen op die manier graag een inclusievere samenleving.”